Stigcykling i skogen

Vi har upprättat ett flertal sträckor för stigcykling i Svansele, de sträcker sig längs skogsvägar och stigar, runt åkrar och genom skogar, över bäckar, åar och berg. De är korta, långa, svåra och lätta, det finns en stig för varje person och mycket att uppleva för alla. Cykelstigarna är märkta med färgkodade pilar och det är självklart gratis att använda dem. Flera vindskydd med eldstad finns också i området.

Svansele cykelstigar rev. 1.0

Cyklar är även ett hälsosamt, naturvänligt och tyst alternativ att färdas till och från våra skogsanläggningar med. De passar även bra för kortare dagsturer till något av de många vattendrag i området som lämpar sig väl för fiske.

Om du ej har egen cykel kan du hyra av oss, vi har för närvarande två typer, mountainbikes och fatbikes. Våra mountainbikes är utrustade med 20+ växlar, skivbromsar, stötdämpade framgafflar och 29 tums hjul för bättre framkomlighet i terräng. Våra fatbikes har 24 växlar, skivbromsar och framför allt, stora ballongliknande däck som ger dem väldigt bra flyt på mjukare underlag och även en stötdämpande effekt på små ojämnheter. De lämpar sig bra i knepig terräng där framkomlighet och enormt grepp är viktigt. De tar sig fram på lösa underlag som sand och snöiga skoterleder bättre än vanliga cyklar.

Du kan cykla helt fritt i skogarna eller köpa vår cykelkarta som är fylld med information om Svanseles sevärdheter och bege dig ut på självguidade turer. Vi erbjuder också tillköp som fikasäck och fiskeväska. Om ni vill njuta till fullo av området så kan ni förhandsboka guidade cykelturer med hotellvistelse och helpension. I de fall vädret bjuder på regn och storm så har vi regnställ och varma kläder för uthyrning, allt finns på plats för att ni ska få en härlig vistelse hos oss i våra skogar! Vi skräddarsyr paket som passar er, kontakta bokningen för mer information.

I Svansele finns det olika typer av cyklar beroende på hur du vill ta dig fram.

 

En översikt av några olika stigar i våra skogar.

En kort cykelstig i närheten av Vildmarksutställningen:

Här presenterar Thorbjörn de nya cyklarna: